simultan

ASD-UAIC Iasi revine cu proiecte noi: Model European Union Iasi 2017

 

ASD-UAIC Iasi revine cu proiecte noi: Model European Union Iasi 2017

 

Asociația Studenților la Drept îşi face debutul în practica simulărilor proceselor decizionale din cadrul sistemului instituţional al Uniunii Europene prin proiectul MEU Iași 2017

După ce a iniţiat si a consolidat bazele educației juridice din România în rândul tinerilor prin intermediul proiectului EdJust, Asociația Studenților la Drept (ASD-UAIC Iași) îşi face debutul în practica simulărilor proceselor decizionale din cadrul sistemului instituţional al Uniunii Europene. Proiectele de tip Model European Union (MEU) sunt o tradiție în țările europene, iar începând din februarie 2017, MEU Iași va deveni unul dintre cele mai ambițioase astfel de proiecte.

Inițiatorii proiectului, Andreea Șerban, Ioan Dumitru Apachiței, Bogdan-Alexandru Petrescu şi Georgiana Creţu, membri ai ASD Iași, au gândit proiectul la nivelul regiunii Europa de Est, acesta vizând tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani din România și Republica Moldova.

Prin proiectul MEU Iași 2017, Asociația Studenților la Drept răspunde unei cerințe de cunoaștere tot mai ridicate în ceea ce privește funcţionarea Parlamentului European și a Consiliului Uniunii Europene prin simularea dezbaterilor de adoptare a propunerilor legislative ale UE . Astfel, peste 60 de tineri vor avea oportunitatea de a dobândi sau îmbunătăți cunoștințele legate de procedurile instituțiilor europene, precum și aspectele legate de susținerea discursurilor libere în limba engleză.

Proiectul se va desfăşura în perioada 24-26 februarie 2017 în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Înscrierile pentru MEU Iași 2017 se fac la adresa: www.asd-uaic.ro/registration-meu/ (pentru reprezentant în Consiliul Uniunii Europene ori Parlamentul European) sau la adresa www.asd-uaic.ro/chairpersons-call/ (pentru chairperson – preşedinte/moderator).

Mai multe informații despre conceptul de MEU puteți găsi la adresa: www.asd-uaic.ro/model-european-union-iasi/

Pentru detalii și întrebări ne puteți contacta pe: www.facebook.com/MEUIasi/ sau meuiasi2017@gmail.com.

 

Ce este #MEUIasi2017?

Model European Union Iasi 2017 este o simulare a Parlamentului European și a Consiliului Uniunii Europene. Pe parcursul acestui proiect, participanții vor dezbate două propuneri legislative reale primite înainte de începerea conferinței. Ei vor juca rolul de Membru al Parlamentului European sau Miniștri ai țărilor membre ale Uniunii Europene, simulând procesul decizional legislativ european după o procedură ordinară modificată.

De ce facem promovare în limba engleză?

Evenimentul, similar celor din Europa, se va desășura în limba engleză. De aceea încercăm să ne acomodăm. Limba de lucru a simulării MEU Iasi 2017 este limba engleză, nivel conversațional.

Cum te poți înscrie?

Dacă ai între 18 și 26 de ani și ești din România sau Republica Moldova, inclusiv studenții străini/Erasmus veniți în aceste două țări, completează formularul următor: http://asd-uaic.ro/inscrieri-meu-iasi-2017/

Cât costă?

Taxa de particiare este de 70 de lei. Iar perioada de inscriere este pana pe 31 ianuarie 2017.

Ce acoperă aceste costuri?

Logistică și coffee break. De asemenea, cazarea și mesele suntasigurate. Participanții își vor asigura singuri transportul.

Ce beneficii ai?

Acum ai oportunitatea de a dobândi sau îmbunătăți cunoștințele legate de procedurile instituțiilor europene, precum și aspectele legate de susținerea discursurilor libere în limba engleză.

Când şi unde?

Simularea va avea loc la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în perioada 24-26 februarie 2017.

Mai multe informații găsești pe: http://asd-uaic.ro/model-european-union-iasi/ sau ne poți scrie pe adresa de mail: meuiasi2017@gmail.com ori pe pagina de facebook www.facebook.com/MEUIasi

 

Comments

comments